Nieuwe en vernieuwde factsheets op de ECW-site

De groene delta van Nijmegen. Foto: Rob Poelenjee
24-06-2020
3267 keer bekeken

De factsheets over warmtetechnieken hebben we onder handen genomen. Externe partijen leverden afgelopen tijd aanvullende informatie aan voor de bestaande factsheets. We hebben daarnaast de factsheets zelf gecheckt op hun actualiteit en compleetheid en hebben ze, waar dat nodig was, aangepast.

Ook bleek er behoefte aan informatie over onderwerpen waar nog geen factsheet over was. Die hebben we in deze update gelijk meegenomen.

Op de website vind je nu 9 geactualiseerde factsheets. Zo is bijvoorbeeld in de factsheet ‘Hybride warmtepomp’ het onderdeel ‘stand van de techniek’ uitgebreid met geluidsaspecten en een vuistregel voor de verhouding tussen warmte uit de CV-ketel en de warmtepomp. Bij alle geactualiseerde factsheets is het onderdeel ‘meer informatie’ uitgebreid met nieuwe voorbeeldprojecten en nieuwe links naar aanvullende informatie. Vanuit marktpartijen hebben we veel extra informatie gekregen die we na controle voor een deel hebben overgenomen. Ook zijn er tot dusver nu 2 nieuwe factsheets klaar. Die gaan over zonnewarmte en over de elektrische ketel. De verschillende auteurs bij het ECW zijn hard aan het werk om de andere factsheets ook een update te geven. Daarnaast zijn er nog meer nieuwe in ontwikkeling. Het gaat daarbij om zowel techniek- als strategiefactsheets. De bedoeling is dat ze voor 1 september allemaal klaar zijn.

Achtergrondinformatie Transitievisie Warmte

De factsheets zijn speciaal bedoeld voor gemeenten, om te gebruiken als achtergrondinformatie bij het maken van een Transitievisie Warmte. Alle informatie van de factsheets is door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid en juistheid.
Wil je iets weten over een factsheet, of iets opmerken of aanvullen? Dat kan, neem dan contact op met onze Helpdesk via het contactformulier.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen