Expertise Centrum Warmte

Voor kennis over de warmtetransitie in de gebouwde omgeving

Het Expertise Centrum Warmte (ECW) is er voor gemeenten. Het is een deskundig kenniscentrum, dat gemeenten technisch, economisch en wat betreft duurzaamheid ondersteunt bij de warmtetransitie van de Nederlandse woningen en gebouwen.

 

Nieuwe editie nieuwsbrief!

De nieuwsbrief is een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) en het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). Meld je aan voor de nieuwsbrief

Lees onze laatste nieuwsbrief

 

 

 

De Leidraad Aardgasvrije 
Wijken

 

Krijg inzicht in de data van het Planbureau voor de Leefomgeving over jouw gemeente.
 

Naar de Leidraad

We hebben gekozen voor een warmtenet. Wat nu?

Veel gemeenten met dichtbebouwde gebieden en aanwezige warmtebronnen zullen kiezen voor een warmtenet als alternatief voor aardgas. Gelukkig ben je niet de enige gemeente die hiermee bezig is, en kunnen je gemeentelijke collega’s, het Expertise Centrum Warmte (ECW) en PIANOo je verder helpen!

Lees meer

ECW ondersteunt gemeenten met Extern Advies Warmtetransitie

Het ECW biedt het ECW vanaf 1 juni een regeling voor het inhuren van een externe adviseur voor werkzaamheden in het kader van de warmtetransitie. 

Lees meer

 

Het ECW beantwoordt vragen vanuit huis

‚Äč


Het ECW werkt vanuit huis, maar is nog gewoon bereikbaar voor al je vragen die je hebt als je werkt voor een gemeente.

Lees meer

Kennis


Onder Kennis vind je factsheets, de bibliotheek en allerlei producten en diensten.
 

Naar Kennis

Inkooptips voor warmte-expertise

Om tot een goede Transitievisie Warmte te komen, is veel specialistisch werk nodig. Niet alle gemeenten hebben die kennis en expertise in huis.
Mogelijk wil ook jouw gemeente daarom expertise extern inkopen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je graag wat inkooptips.

Lees meer

 

Blijf op de hoogte

Bekijk de laatste drie nieuwsbrieven:

Mis geen nummer meer, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Meet-ups later

De aangekondigde Lente meet-ups gaan we verplaatsen omdat de vernieuwde versie van de Leidraad later komt dan gepland. Zodra we meer weten, dan komen we met nieuwe informatie. Had je je al aangemeld, dan krijg je persoonlijk bericht. Ook sturen we je dan als we nieuwe data hebben, een nieuwe uitnodiging.

 

Kalender

{"tabBasic":{"type":"events","title":"Kalender","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Ga naar de kalender

 
Cookie settings