Expertise Centrum Warmte

Voor kennis over de warmtetransitie in de gebouwde omgeving

Het Expertise Centrum Warmte (ECW) is er voor gemeenten. Het is een deskundig kenniscentrum, dat gemeenten technisch, economisch en wat betreft duurzaamheid ondersteunt bij de warmtetransitie van de Nederlandse woningen en gebouwen.

 

 

Blijf op de hoogte

Mis geen nummer meer van de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) en het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW).

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Leidraad openbaar
 

Op 3 september 2020 is de vernieuwde Leidraad gepubliceerd voor gemeenten. Dit instrument helpt gemeenten bij het opstellen van goed onderbouwde transitievisies warmte en wijkuitvoeringsplannen. Sinds 24 september is de Leidraad voor iedereen toegankelijk.

Meer over de Leidraad

Meld je aan: nog 2 Herfst meet-ups Leidraad We organiseren nog 2 keer een Herfst meet-up: een online bijeenkomst voor gemeenten over de vernieuwde versie van de Leidraad. Je kunt daarbij rekenen op persoonlijke ondersteuning van de Helpdesk. We hopen je te zien bij één van de sessies!

Meer over de meet-ups

Ondersteuning met Extern Advies Warmtetransitie

Het ECW biedt gemeenten sinds 1 juni een regeling voor het inhuren van een externe adviseur voor werkzaamheden in het kader van de warmtetransitie. Ook ondersteunt het ECW gemeenten met tips voor het inkopen van de expertise.

Meer over de EAW-regeling

 

Geslaagde 1e Herfst meet-up gemeenten


Meer dan 55 gemeenten deden 8 oktober mee aan de Herfst meet-up, een online event dat we organiseren over de vernieuwde Leidraad. Het was de eerste in een reeks van vier. Gemist? Geen probleem! 

Meer over de 1e Herfst meet-up 

Aanbod nu in Thema's 


We hebben ons aanbod gegroepeerd in verschillende thema's. De Leidraad, Technische oplossingen, Marktordening en financiering, Regie en organisatie en Beleid en wetgeving. Kun je iets niet vinden of heb je suggesties, mail ons dan.
 

Naar Thema's

Inkooptips voor warmte-expertise


Om tot een goede transitievisie warmte te komen, is veel specialistisch werk nodig. Niet alle gemeenten hebben die kennis en expertise in huis.
Mogelijk wil ook jouw gemeente daarom expertise extern inkopen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je graag wat inkooptips.
 

Lees de inkooptips

 

Bekijk de laatste drie nieuwsbrieven

Infographic warmtestrategieën Startanalyse aangepast

Als je een gebouw van het aardgas af wilt halen, zijn er aanpassingen nodig, zowel in als om het gebouw. Wat verandert er bijvoorbeeld bij een overstap naar een individuele elektrische warmtepomp? En wat betekent dit bij een hogetemperatuurwarmtenet? Dat zie je terug in de vernieuwde infographic.

Meer over de infographic

Kalender

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"190004"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Ga naar de kalender

 

 

Cookie-instellingen