Keuzemodel bestaande gebouwen aansluiten op een warmtenet

07-12-2022
2937 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


Er zijn verschillende technische mogelijkheden om bestaande woningen aan te sluiten op een warmtenet. Hiervoor is een keuzemodel gemaakt. Dit geeft warmtebedrijven én woningeigenaren inzicht in welke mogelijkheden er zijn. Bekijk het model en welke keuzes er in jouw situatie mogelijk zijn.

Inzicht in de kosten 

Het keuzemodel geeft ook een indicatie van de kosten en wat het meest kostenefficiënt is voor grondgebonden eengezinswoningen, portiekwoningen en galerijwoningen. Bij het aansluiten van een gebouw op een warmtenet zijn er naast kosten ook voor- en nadelen voor het warmtebedrijf en de gebouweigenaar. Het model laat de situatie zien van de aansluiting vanaf de hoofdleiding in de straat tot en met de aflevering in de woning. De bouwkundige- en installatietechnische kosten na de afleverset zitten ook in dit model. Je kunt daarmee als warmtebedrijf en gebouweigenaar samen zoeken naar de beste oplossing.  

Bekijk het keuzemodel en lees meer informatie
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen