Geslaagde Herfst meet-up gemeenten; meld je aan voor 1 van de komende 3

In de studio, van links naar rechts Peter van Vugt, Jina Bhagwandas, Roy Blokvoort (allemaal ECW) en Nico Hoogervorst (PBL). Foto: Astrid ter Borgh
13-10-2020
295 keer bekeken

Meer dan 55 gemeenten deden 8 oktober mee aan de Herfst meet-up, een online event dat het Expertise Centrum Warmte (ECW) organiseert over de vernieuwde Leidraad. Het was de eerste in een reeks van vier. Gemist? Geen probleem!

Er staan nog meet-ups gepland op 15, 22 en 29 oktober waar je je nog voor kunt aanmelden.
De online bijeenkomst van 8 oktober vanuit een studio in Bleiswijk was speciaal voor gemeenten die in de beginfase zijn van het opstellen van hun transitievisie warmte. Gemeenteambtenaren volgden een presentatie van het Expertise Centrum Warmte (ECW). Daarna kwam een tafelgesprek waarbij ook het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) aanschoof. Deelnemers konden vragen stellen via de chat.
 

Groengas en waterstof


Roy Blokvoort, coördinator van de Helpdesk van het ECW en gespreksleider van het event: ‘Gemeenten stelden veel vragen over groengas en waterstof. Die duurzame gassen zijn de vernieuwde Startanalyse ook doorgerekend. Ook vragen over de kosten van de energietransitie en hoe dit in de Startanalyse naar voren komt, kwamen aan bod.”     

Daarna volgden sessies in kleinere groepjes, die begeleid werden door adviseurs van het ECW of PBL. Hier kregen veel gemeenten heel praktisch een inkijkje in de in de viewer van de vernieuwde Startanalyse om te zien wat er in hún gemeente uitkwam. Daarnaast namen ze de gelegenheid te baat om met elkaar te sparren.

 

Gevorderden en adviesbureaus
 

De komende meet-up van 15 oktober is ook bedoeld voor gemeenten die in de beginfase zijn van het opstellen van hun transitievisie warmte. Op 22 oktober is de bijeenkomst speciaal gericht op adviesbureaus en de bijeenkomst op 29 oktober is bedoeld voor gemeenten die al verder zijn met het opstellen van hun transitievisie warmte. Er is nog plek! Lees meer informatie en meld je aan.  

 

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen