Minister Knops stuurt drie kamerbrieven over verduurzaming gebouwde omgeving

30-12-2019
1579 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft voor het kerstreces de Tweede Kamer drie brieven gestuurd over hoe het gaat met de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Hij stuurde als eerste een brief over de uitwerking van het Klimaatakkoord en de uitvoering van de afspraken voor de gebouwde omgeving. Bij de kamerbrief zitten twee bijlagen. De eerste geeft een overzicht van de resultaten die al zijn geboekt, waarbij ook is aangegeven over welke onderwerpen binnenkort meer informatie komt. In de tweede staat een overzicht van de regelingen voor het verduurzamen van woningen.

Ook heeft hij een brief gestuurd aan de Tweede Kamer waarin hij vertelt hoe woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen door hen te helpen met financiering en ze te ontzorgen.

In een derde brief schrijft hij over de uitdagingen voor de bouwsector en de inzet van het kabinet voor innovatie en kostenreductie in de bouw.

In januari 2020 volgt nog een brief over de voortgang van het Programma Aardgasvrije Wijken.

In onze bibliotheek kun je links naar alle kamerbrieven vinden

 

Blijf op de hoogte

Geen nieuws meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief, een coproductie van het Expertise Centrum Warmte (ECW) met het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen